kazalo

Pomen acetilenskih kompresorjev v industrijskih aplikacijah

2023-12-06 13:37

Kaj je acetilenski membranski kompresor?

Acetilenski membranski kompresor,kot že ime pove, je natančen instrument, ki se uporablja na industrijskih področjih. TheAcetilenski membranski kompresor na splošno velja za najbolj zanesljiv kompresor v acetilenski industriji. Acetilen ima kot kemična snov posebne fizikalne lastnosti, zato je pri uporabi potrebna posebna previdnost in previdnostni ukrepi.Industrijski plinski kompresor.


 Acetylene Diaphragm Compressor


Metoda proizvodnje acetilena

Obstaja veliko metod za proizvodnjo acetilena, vključno z metodo acetilenskega kalcijevega karbida, metodo krekinga ogljikovodikov in metodo proizvodnje acetilena neposredno iz premoga. V preteklosti se je veliko izdelkov v razsutem stanju, ki so se začeli z acetilenom, kot so vinil klorid, vinil acetat in propilen cianid, postopoma preusmerilo na proizvodne metode z uporabo etilena in propilena kot surovin, kar je povzročilo postopno zmanjšanje povpraševanja po acetilenu. . Da bi v celoti izkoristili prednosti virov različnih regij ali zaradi posebnih potreb procesov organske sinteze, je proizvodnja acetilena (zlasti na območjih, bogatih z viri zemeljskega plina) še vedno cenjena.

 

Industrial gas compressor


Reakcija krekinga acetilena

Krekiranje acetilena je močno endotermna reakcija, proizvedeni acetilen pa je zelo nagnjen k razgradnji in polimerizaciji pri visokih temperaturah. Zato je treba zagotoviti veliko količino reakcijske toplote v zelo kratkem času. Običajno uporabljene metode ogrevanja vključujejo električno razelektritev v plinu, visokotemperaturno segrevanje trdne površine in delno zgorevanje surovih ogljikovodikov. To je vodilo do razvrstitve metod krekinga, vključno z elektrolizo, regenerativnim krekingom v peči in oksidativnim krekingom. Med njimi lahko metodo oksidativnega krekinga razdelimo na metodo popolnega zgorevanja in metodo delnega oksidacijskega krekinga.

 

Acetylene Diaphragm Compressor


Da bi se izognili razgradnji in polimerizaciji acetilena, ki jo povzroči predolgo bivanje krekiranega plina pri visoki temperaturi, je treba visokotemperaturni krekirani plin hitro ohladiti pod 500 °C. V industriji sta kaljenje v vodi in olju dve pogosto uporabljeni metodi kaljenja.

 

O nas

Od svoje ustanovitve leta 1995 je podjetje v celoti zavezano membranskim kompresorjem.Industrijski plinski kompresor Raziskave in razvoj ter inovacije. Kot eden redkih profesionalnih membranskih kompresorjevIndustrijski plinski kompresorproizvajalci na Kitajskem, ima naše podjetje močne zmogljivosti za samostojno načrtovanje in izdelavo različnih vrst membranskega kompresorjaIndustrijski plinski kompresorji, ki lahko v celoti zadovolji potrebe različnih področij, kot so naftna industrija, kemična industrija in elektronska industrija. Zahteve strank, letalstvo, medicina, znanstvene raziskave itd.

 

Industrial gas compressor

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required