kazalo

Funkcija DCS ali PLC za plinski generator acetilena

2024-08-28 16:26

Acetilenski plinski generatorji zaprtega tipa, znani tudi kot"generatorski sistemi z mokrim acetilenom,"so zasnovani za pretvorbo kalcijevega karbida in vode v acetilenski plin in karbidno apno ob ohranjanju varnega delovnega tlaka in temperaturnih območij. Primarna funkcija teh generatorjev je zagotoviti varen in učinkovit proces proizvodnje z nadzorom reakcije med kalcijevim karbidom in vodo, ki proizvaja acetilen, toploto in stranski produkt, znan kot karbidno apno.

Mehanska celovitost teh sistemov je ključnega pomena za preprečevanje katastrofalnih izpustov zelo nevarnih kemikalij. Da bi to zagotovili, se izvaja dokumentiran program postopkov, usposabljanja, pregledov in testov, skupaj z preventivno in prediktivno vzdrževanje, ki temelji na dobrih inženirskih praksah in priporočilih proizvajalcev

Nekatere ključne komponente, ki jih običajno najdemo v sistemih za generatorje acetilena, vključujejo voziček za polnjenje kalcijevega karbida, dvižno napravo za voziček za polnjenje, dovodni lijak generatorja, sistem za dovajanje kalcijevega karbida, posodo za generator acetilena, sistem za oskrbo z vodo, sistem za nadzor delovanja, varnostni razbremenilni sistem, mešalo in/ali rešetke, sistem za odvajanje karbidnega apna, zaščita proti povratnemu plamenu in sistem za dovajanje inertnega plina.

Varnostne funkcije so najpomembnejše pri zasnovi teh generatorjev. Na primer, model 50 PS Prenosni acetilenski generator proizvajalca Rexarc vključuje razbremenilni ventil, ki se samodejno odpre, če tlak prekomerno naraste Poleg tega sta vgrajena varnostna kontrola in odvodnik povratnega plamena, ki preprečujeta, da bi povratni žarki dosegli generator

Če povzamemo, plinski generatorji acetilena zaprtega tipa so zasnovani tako, da zagotavljajo varno, učinkovito in neprekinjeno oskrbo z acetilenom za različne aplikacije, z močnim poudarkom na mehanski celovitosti in varnosti funkcije za preprečevanje izpustov nevarnih kemikalij.




</str>

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required