kazalo

načrt podpornega sistema mehanskega tesnila 53B

2024-05-30 15:29

Načrt podpornega sistema mehanskega tesnila 53B se uporablja v hvisok parni tlak, bliskoviti ogljikovodik, nevarni in strupeni mediji za obdelavo, lahko prevodni mediji, umazani/vsebujoči trdne snovi ali enostavni polimerni mediji itd.

API Plan 53B je podporni sistem za tesnjenje, ki uporablja akumulator mehurja, napolnjen s plinom, za vzdrževanje razlike v tlaku v dvojno zaprtem sistemu, da se prepreči izguba tesnilne tekočine med običajnim delovanjem ali nepričakovanimi situacijami. Ta sistem se običajno uporablja v povezavi z dvojnimi mehanskimi tesnili, tesnilni tekočini pa se doda izolacijska tekočina. Prednost sistema Plan 53B je, da ne dopušča raztapljanja plina v tesnilni tekočini, kar mu omogoča delovanje pri višjih tlakih kot Plan 53A.

mechanical seal support system


Sistem Plan 53B je cevovodni sistem z zaprto zanko, ki kroži in izolira tekočine med zatesnjenimi dvojnimi tesnili za hlajenje in mazanje notranjih in zunanjih tesnil. Sistem zagotavlja kroženje skozi notranji črpalni obroč in uporablja toplotni izmenjevalnik za odvajanje toplote.

Sistem Plan 53B običajno vključuje naslednje komponente:

Vrečasti akumulator: uporablja se za izolacijo plina in tekočine pod tlakom in zagotavlja sistem pod tlakom s tlakom, ki je višji od tlaka v zaprtem procesu.

Toplotni izmenjevalnik/hladilnik za izpiranje tesnila: uporablja se za odstranjevanje dodatne toplote iz notranjega tesnila, kadar je to potrebnoRočna črpalka: uporablja se za delovanje z nizko zmogljivostjo in visokim pritiskom.

Senzorji tlaka in temperature: uporabljajo se za spremljanje tlaka in temperature izoliranih tekočin.

Poleg tega ima sistem Plan 53B tudi naslednje značilnosti:

Z uporabo mehurja, napolnjenega s plinom, se prepreči raztapljanje plina v izolacijski tekočini.

Sistem je zasnovan za visokotlačne aplikacije in lahko prepreči znaten padec tlaka v tesnilni tekočini, saj se za ustvarjanje tlaka in izolacijo tokokroga uporablja plin (običajno dušik), ki lahko shranjuje energijo.

Sistem je opremljen z alarmnimi nastavitvami za dodatne alarme v izolacijskem sistemu, ki lahko temeljijo na fiksnem ali plavajočem tlaku v skladu z izbrano strategijo.

mechanical seal support system 53A

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required