kazalo

mehansko tesnilo

2024-07-19 16:10

Mehansko tesnilo

Mehanska tesnila so dinamične naprave, ki se uporabljajo za nadzor puščanja vzdolž vrteče se gredi, predvsem v črpalkah. Preprečujejo iztekanje tekočine, ki se črpa, vzdolž vrteče se gredi in so običajno nameščeni v uvodu med gredjo črpalke in rotorjem. Pravilna izbira, namestitev in delovanje mehanskih tesnil in njihovih podpornih sistemov so ključnega pomena za njihovo delovanje in dolgo življenjsko dobo,

Osnovne komponente mehanskega tesnila vključujejo:

  1. Seal Face Pair: Ustvari primarni tesnilni vmesnik, ki zagotavlja rotacijsko, dinamično tesnjenje. Pari tesnilnih površin so lahko izdelani iz različnih materialov, kot je ogljik/grafit ali trda keramika, kot je silicijev karbid, volframov karbid ali keramika iz aluminijevega oksida.

  2. Sekundarna tesnila: Uporablja se za preprečevanje puščanja iz drugih vmesnikov znotraj mehanskega tesnila. To so pogosto elastomerni materiali, kot so O-tesnila, tesnila ali kovinski/elastomerni meh.

  3. Vzmeti in nakladalni mehanizmi: Ohranite stik z obrazom med statičnimi, nerotacijskimi časi in dinamičnim sledenjem med delovanjem. Lahko so enojne ali več vzmeti, listnate vzmeti, valovite vzmeti ali kovinski/elastomerni meh.

  4. Strukturne komponente in strojna oprema: Vključite kovinske dele in strojno opremo, kot so uvodnice, tulci, zaklepni obroči in različni deli strojne opreme, ki se uporabljajo v mehanskem tesnilu.

Mehanska tesnila zahtevajo majhen razmik (včasih tako majhen kot 1 mikron) med vrtljivimi in mirujočimi ploskvami, da se na vmesniku tvori mazalni film, ki omogoča, da ploskvi tesnila drsita druga proti drugi, ne da bi bili v popolnem stiku,

Podporni sistem mehanskega tesnila

Podporni sistemi mehanskih tesnil so zasnovani za uravnavanje okolja, v katerem tesnilo deluje, in tako ščitijo vrtečo se opremo pred poškodbami. Imajo štiri glavne funkcije:

  1. Zagotovite mazanje tesnilnih površin

  2. Nadzorujte tlak in temperaturo v tesnilni komori in tesnilu

  3. Tesnilo sperite pred umazanijo in/ali nakopičenimi ostanki

  4. Preprečite uhajanje sistemske procesne tekočine v ozračje.

Podporni sistemi so konfigurirani v skladu z API 682: Črpalke—Sistemi za tesnjenje gredi za centrifugalne in rotacijske črpalke.

Če povzamemo, so mehanska tesnila in njihovi podporni sistemi kritični sestavni deli vrtljive opreme, ki zagotavljajo učinkovito delovanje in zmanjšujejo vpliv na okolje. Pravilna zasnova, namestitev in vzdrževanje so bistvenega pomena za njihovo optimalno delovanje.

metal bellows seal

ACD & Cryostar cryogenic metal bellows seal

mechanical seal supporting system

metal bellows seal

ACD & Cryostar cryogenic metal bellows seal

mechanical seal supporting system

metal bellows seal



Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required