kazalo

Ali poznate lastnosti acetilena

2023-12-08 13:51

Uvod v acetilen

Acetilen, molekulska formula C2H2, molekulska masa acetilena 26,038; molski volumen v standardnem stanju 22,223 l. Splošno znan kot plin acetilen in kalcijev karbid, je najmanjši član serije alkinskih spojin in se uporablja predvsem v industrijske namene. Acetilen (Acetylene) je ena od pomembnih surovin za organsko sintezo in eden od treh glavnih sintetičnih materialov (sintetični kavčuk, sintetična vlakna in plastika). ) eden od monomerov.


 

Acetylene gas holder


Uporaba acetilena

Acetilen se pogosto uporablja kot učinkovit in visokokakovosten visokotemperaturni vir toplote pri varjenju, rezanju, pršenju, površinskem kaljenju in termični obdelavi kovin. Acetilen gori na zraku ali kisiku, njegova temperatura plamena pa lahko doseže tudi preko 3200°C. Čeprav je zgorevalna toplota acetilena nekoliko nižja kot pri etanu, etilenu itd., je poraba kisika pri popolnem zgorevanju najmanjša. Vsebnost vode v izdelku je razmeroma nizka, toplotne izgube, potrebne za izhlapevanje vode, pa manjše, zato lahko acetilen gori. Doseganje višjih temperatur je nenadomestljiva in izjemna lastnost acetilena. Še posebej, ko gre za varjenje kovin. Acetilen je brezbarven, lahko vnetljiv plin pri sobni temperaturi.

 

Acetylene gas holder for industrial equipment


Lastnosti acetilena

Čisti acetilen je vnetljiv plin brez vonja in brezbarvnega aromatičnega vonja. Acetilen, izdelan iz industrijskega acetilen karbida, je strupen, ker je pomešan z vodikovim sulfidom H2S, fosfinom PH3 in arzinom ter ima vonj po česnu. In ima poseben vonj.

Točka samovžiga je 305 ℃. Meja eksplozije v zraku je 2,3%-72,3% (vol). V tekočem in trdnem stanju ali v plinastem stanju in pod določenim pritiskom obstaja nevarnost močne eksplozije. Toplota, vibracije, iskre in drugi dejavniki lahko povzročijo eksplozije, zato ga ni mogoče skladiščiti ali prevažati po utekočinjanju pod tlakom. Rahlo topen v vodi, topen v etanolu, benzenu in acetonu. Pri 15 °C in 1,5 MPa je topnost acetilena v acetonu 237 g/L in raztopina je stabilna.

 

Acetylene gas holder


NašAcetilenski plinski nosilec

Acetilensko držalo plina za industrijsko opremoje naprava za shranjevanje plina acetilena, ki se pogosto uporablja v industrijskih in laboratorijskih okoljih. Glavna funkcijaAcetilensko držalo plina za industrijsko opremoje skladiščenje in dobava plina acetilena za potrebe industrijskega proizvodnega procesa.Acetilensko držalo plina za industrijsko opremoje običajno izdelan iz varjenih jeklenih plošč in ima navpično ali vodoravno obliko. V notranjosti so običajno predelne stene ali polnila za povečanje zmogljivosti in stabilnosti shranjevanja plina. ZmogljivostAcetilensko držalo plina za industrijsko opremose določi glede na dejanske potrebe, ki segajo od sto do tisoč litrov.


Acetylene gas holder for industrial equipment

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required