kazalo

različne membranske kompresorje

2024-07-17 11:58

Membranski kompresorji imajo več prednosti, zaradi česar so zelo priljubljeni na specifičnih področjih uporabe. Tukaj je nekaj glavnih prednosti membranskih kompresorjev:

Čistost plina: Membranski kompresorji so zelo primerni za aplikacije, ki zahtevajo visoko čistost plina, saj ne dovolijo, da bi plin med postopkom stiskanja prišel v stik z gibljivimi deli kompresorja, s čimer se izognemo morebitnemu onesnaženju s plinom. To je ključnega pomena za procese, ki neposredno vplivajo na čistost plina, kot so aplikacije vodika.

Preprečevanje puščanja: Zasnova membranskih kompresorjev zmanjšuje tveganje puščanja plina, zagotavlja učinkovito kompresijo in preprečuje onesnaževanje okolja, kar je še posebej pomembno pri delu s strupenimi ali vnetljivimi plini.

Tiho delovanje: Membranski kompresorji delujejo relativno tiho in so primerni za okolja z omejenim hrupom.

Nizko vzdrževanje: zaradi manjšega števila sestavnih delov membranskih kompresorjev jih je lažje vzdrževati kot druge vrste kompresorjev in je manjša verjetnost okvare.

Visoka energetska učinkovitost: Membranski kompresorji zaradi svoje zasnove zmanjšajo porabo energije in s tem znižajo obratovalne stroške.

Visoka zanesljivost: Membranski kompresorji slovijo po visoki zanesljivosti in dolgi življenjski dobi, zaradi česar so ekonomsko učinkovita rešitev v različnih industrijskih aplikacijah.

Kompresija brez obrabe: Membranski kompresorji se med postopkom stiskanja ne obrabijo, kar pomaga podaljšati življenjsko dobo opreme.

Optimizacijska zasnova: Nekatere študije so predlagale nove metode zasnove za membranske kompresorje, kot je uporaba prosto gibljivih oljnih batov in zasnov za ujemanje prostornine komore, ki upoštevajo stisljivost olja, kar lahko znatno izboljša učinkovitost prostornine komore in zmanjša dopolnilni tlak olja.

Zaradi teh prednosti so membranski kompresorji zelo priljubljeni v kemični industriji, proizvodnji nafte in zemeljskega plina, proizvodnji polprevodnikov, predelavi hrane in drugih industrijskih aplikacijah, ki zahtevajo stiskanje občutljivih ali nevarnih plinov.

Tukaj so 4 pogosto uporabljeni modeli membranskih kompresorjev:

Membranski kompresor tipa Z

hydrogen diaphragm compressor

Membranski kompresor tipa L

oxygen gas diaphragm compressor

Membranski kompresor tipa V

china acd metal bellows seal

Membranski kompresor tipa D

hydrogen diaphragm compressor

pozdravljamo naše domače in tuje stranke, da pridejo v našo tovarno na posvet.

Mobilni telefon, wechat in WhatsApp: +86-13941519279


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required